! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Umenie strana 125 z 500

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Čo kamery nevideli


Anton Hykisch, spisovateľ – Už dávno som nečítal knihu s takým pôžitkom ako túto. Spomedzi memoárových kníh, ktoré sa dnes ponúkajú čitateľom, má prinajmenej dve prednosti. Autor sa nasilu netíska do popredia, o to viac dominujú v jeho spomienkach spolupracovníci z iných filmových štúdií i profesií. On sám ako kameraman a režisér krátkometrážnej filmovej tvorby, obzvlášť filmového týždenníka, musel veľakrát plniť nečakané a často nemožné úlohy, často aj za dobrodružných podmienok. S mnohými z nich sa v tejto knihe stretneme. Druhou je jeho štýl s obrovským zmyslom pre humor, jeho kniha je kaleidoskop podivuhodných situácií i anekdotických scén, navyše naplno odhalil svoju celoživotnú lásku k slovenskému filmu, tá dýcha z každej stránky tejto pútavej knihy. Nie náhodou sa začína i končí zamysleniami nad trpkým osudom Mekky slovenského filmu – ateliérov na Kolibe. Kniha je obžalobou všetkých tých veľkohubých riaditeľov, papalášov, manažérov kultúry, ktorí po roku 1989 dopustili či priamo sa podieľali na deštrukcii filmového štúdia na Kolibe. Vtipné a pútavé svedectvo o počiatkoch i osudoch slovenského filmu je knihou, ktorú hodno čítať! Ľuboš Jurík, spisovateľ - Kniha „Čo kamery nevideli“ je vzácnou zmesou autentických zážitkov a skúseností autora, ktoré sa opierajú o reálne fakty a spoločenské súvislosti, je svedectvom o časoch nedávno minulých a presahujúcich až do súčasnosti, no popritom je to rozprávanie tak vtipné, humorné a vo svojej podstate optimistické, že jej text sa bezpochyby stal literárnou udalosťou. Ukazuje sa, že Rudolf Ferko je okrem profesionálneho umelca vo filmovom svete aj jedinečným humoristom, resp. autorom zo zmyslom pre humor - čo je v našich nie príliš veselých časoch priam jagavou kométou optimizmu. Okrem poznania zákulisia filmárskeho sveta sa čitateľ aj zabaví na mnohých vtipných historkách, ktoré boli neodmysliteľnou súčasťou práce kameramana režiséra. Eduard Grečner, filmový režisér – Príbehy sú vyrozprávané nadaným rozprávačom, niektoré sú pikantné, iné nie, nájdu sa aj smutné, ba aj historicky tragické. Každý z nich obohatí čitateľa o poznanie pre neho dovtedy neznáme, či iba tušené, o poznanie zákulisia a atmosféry tvorby príznačnej a charakteristickej iba pri nakrúcaní filmov. Nielen doma, ale aj v zahraničí. Vidno, že ich zažil skúsený svetobežník, ktorý vie svoje zážitky pútavo podať. Že nikoho nebudú nudiť o tom som plne presvedčený, ako jeho bývalý kolega mu môžem k nim iba pogratulovať.
U dodávateľa
14,25 € 15,00 €

Kostol sv. Mikuláša v Podunajských Biskupiciach vo svetle nových výskumov


Zborník je zostavený z príspevkov, ktoré odzneli na vedeckom kolokviu konanom pri príležitosti ukončenia rozsiahleho pamiatkového výskumu Kostola sv. Mikuláša v roku 2019. Architektonicko-historický, reštaurátorský a archeologický výskum sa zameral najmä na identifikáciu najstarších vývojových fáz kostola, listinne doloženého v roku 1262 a v staršej literatúre datovaného do roku 1221. V prvej etape výskumu bola v presbytériu objavená jedinečná celoplošná fresková výzdoba, dnes už zreštaurovaná. Objavené boli tiež zamurované románske okná nad emporou a vo východnej stene bočnej lode, čo potvrdilo predpoklad, že celé trojlodie bolo vystavané v románskom období. Archeológovia zasa datujú najstaršie nivelety interiérových podláh a prvý horizont pochovávania na cintoríne do obdobia 10. - 11. storočia. Prekvapujúce nové poznatky vypovedajúce o dôležitosti regionálneho centra a naznačujúce dávnu tradíciu sakrálneho miesta budú zaiste vážnym podnetom pre ďalšie odborné diskusie a interpretácie. Výskum z iniciatívy vlastníka Rímskokatolíckej cirkvi, Farnosť Bratislava - Podunajské Biskupice podporilo Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky a Fakulta architektúry a dizajnu STU v Bratislave.
Na sklade 3Ks
11,97 € 12,60 €

Listri. Cabinet of Curiosities


The Wunderkammer, or "cabinet of curiosities," saw collectors gathering objects from many strands of artistic, scientific, and intellectual endeavor, in an ambitious attempt to encompass all of humankind's knowledge in a single room. From the Grand Duke Francesco I de' Medici and Holy Roman Emperor Rudolf II to Archduke Ferdinand II of Habsburg, these aristocratic virtuosos acquired, selected, and displayed the objects in real-life catalogues that represented the entire world-spanning architecture, interior design, painting, sculpture, gemology, geology, botany, biology and taxonomy, astrology, alchemy, anthropology, ethnography, and history. Marvel at the unicorn horns (narwhal tusks), gems, rare coral growths, Murano glasswork, paintings and peculiar mechanical automata. Browse through illustrations of exotic and mythical creatures and discover the famed "Coburg ivories," an astounding collection of crafted artifacts. These collections are nothing short of a journey through time, from the Renaissance and Age of Discovery, the Mannerist and Baroque periods, up to the present day. Although many of these cabinets of curiosities no longer exist, others have been meticulously reconstructed, and new ones born. These marvelous cabinets of curiosities can now be explored by all in this XXL collection. To realize this mammoth undertaking, Massimo Listri traveled to seven European countries over several decades; the result is a set of gorgeous photographs, an authoritative yet accessible introduction, and detailed commentary on each of the 19 chambers highlighting the most remarkable items in each collection. Discover how these timeless treasures both describe and defined civilization, the modern concept of the museum, and our very knowledge of the universe.
U dodávateľa
156,75 € 165,00 €

Krása tance v čase / Beauty of Dance in Time


Kniha nabízí neobyčejný pohled do taneční archeologie. Prostřednictvím devíti zastavení (realizovaných představení) nahlíží do dějiny tanečního umění z časů renesance, baroka či romantismu. Mimořádná autentičnost jednotlivých vystoupení je umocněna zvoleným prostředím, dobovými kostýmy a dekoracemi (čtyři zastavení se např. konala v unikátním barokním divadle českokrumlovského zámku). Autorkou textů je prof. Mgr. Helena Kazárová, Ph.D., choreografka a taneční historička, která zároveň jednotlivá představení podle dobových pramenů připravila a také režírovala. Tančili profesionální tanečníci Hartig Ensemble – Tance a balety tří století. Fotografoval Libor Sváček.
U dodávateľa
17,86 € 18,80 €

Tak nějak to bylo a tak nějak to je


Miroslav Masák patří ke klíčovým osobnostem české architektury i života české společnosti druhé poloviny 20. století. Jeho před několika lety vydané knižní vzpomínky sklidily velký úspěch u čtenářů napříč generacemi, proto nyní vycházejí v rozšířené podobě. Jejich autor navazuje na své vyprávění a pokračuje v něm až do současnosti. Osobní vzpomínky architekta, spoluzakladatele libereckého Sialu a jeho unikátní Školky, vysokoškolského profesora, bývalého poradce prezidenta Václava Havla a zejména člověka pevného charakteru a přirozené noblesy jsou zasazeny do širokého rámce společenských i kulturních událostí a stávají se tak poutavou a osobitou kronikou naší společnosti. K jeho nejdůležitějším pracím na poli architektury patří pavilon F na Libereckém výstavišti, obchodní dům Máj v Praze, obchodní středisko Ještěd v Liberci či rekonstrukce Veletržního paláce pro Národní galerii.
U dodávateľa
20,90 € 22,00 €

Totentanz Franza Liszta


Totentanz je pomenovanie známej hudobnej kompozície pre klavír a orchester Franza Liszta v stupnici Re (v stupnici D, v oranžovej farbe), ktorá predstavuje významné miesto v kultúrno-historickom odkaze Slovenska. Skladba bola počas niekoľkých rokov postupne upravovaná, takže má viaceré varianty, ale aj svoje zvláštnosti a svojráznosti.
U dodávateľa
9,50 € 10,00 €

dostupné aj ako:

20th Century Indian Art


A landmark volume presenting the history of Indian art across the subcontinent and South Asia from the late 19th century to the present day, published in association with Art Alive. Recent decades have seen significant growth in the interest, acquisition and exhibition of modern Indian and South Asian art and artists by major international museums. This essential textbook, primarily aimed at students, presents an engaging, informative history of modern art from the subcontinent as seen through the eyes of prominent Indian academics. Illustrated throughout with strong narrative content, key experts contribute multiple perspectives on modernism, modernity and plurality, and expansive ideas about contemporary art practices. A range of subjects and topics feature including Group 1890, the Madras Art Movement, Regional Modern and Dalit art, as well as artists such as Amrita Sher-Gil and Raqs Media Collective. This book also has sections devoted to the art of Pakistan, Nepal, Bangladesh and other parts of South Asia. Together with lively academic discussions and a selection of absorbing interviews with artists, this title meets a clear demand for a comprehensive and authoritative sourcebook on modern, postmodern and contemporary Indian art. It is the definitive reference for anyone with an interest in Indian art and non-Western art histories. Published in association with Art Alive
U dodávateľa
104,50 € 110,00 €

Cítění duše


Výpravna monografie Reného Hraly, mnohotématická, řazená v několika cyklech jistě potěší každého výtvarného fotografa. Přes 400 stran barevných i černobílých fotografií s vloženou bromostříbrnou, signovanou, očíslovanou fotografií. Úvodní text Vás provází formou řeči mezi nakladatelem a autorem. Obrazová část se skládá ze tří částí. Proměny, Vesmír a Vědomí podle autorova způsobu vnímání skutečnosti, ale jejich společným pojítkem je metafyzický náhled. Fotografie jsou doplněny meditativními výroky a básněmi.
Na sklade 1Ks
198,55 € 209,00 €

Umením a slovom


Dvojjazyčný katalóg (SK/EN) s plnofarebnými reprodukciami a odbornými textami pripravený k rovnomennej výstave. Katalóg je výsledkom dobrej spolupráce galérie a opátstva v Jasove. Mapuje hlavné okruhy kultúrneho dedičstva rádu prezentované výstavou a každej z nich venuje štúdiu. Je výsledkom výskumu deviatich odborníkov z rôznych oblastí historických vied. Pre súčasnú historiografiu prináša najnovší výklad problematiky dejín konventu, jeho architektúry, historickej knižnice, archívnych dokumentov a umelecko-historickej zbierky. Výstava vyhrala ocenenie časopisu Pamiatky a múzeá za rok 2020.
U dodávateľa
23,75 € 25,00 €

Květy Země


Sériu kníh fotografa Tomáša Míčka Magická místa Země, Stromy Země a Kameny Země oslavujúcich fascinujúcu krásu prírody v celej svojej sile, ale aj nežnej krehkosti, dopĺňa ďalšia publikácia Květy Země. Svojou vynikajúcou fotografickou technikou nám autor ukazuje pôvab jednoduchých kvetov, ale aj neuveriteľne obrovské exotické kvety, ktoré sú ako zázraky prírody. Tomáš Míček popri písaní knihy precestoval všetky kontinenty. Na Sumatre portrétoval Rafléziu Arnoldovu, ktorej kvet má v rastlinnej ríši najväčší priemer (až jeden meter), na Galapágoch zachytil endemickú stromovú opunciu, v púšti Sonora v južnej Arizone a v Mexiku vyfotografoval najvyšší kaktus sveta - viac ako 23 metrov vysoký saguaro. Prostredníctvom jedinečných fotografií plných farieb spoznáte krásy našej planéty.
Na sklade 2Ks
56,05 € 59,00 €

30000 Years of Art Revised and Updated Edition


30,000 Years of Art is an accessible, chronological introduction to art history from 28,000 BC to the present day. Providing a truly global and comprehensive perspective, 30,000 Years of Art charts a course through art history that tracks seminal and lesser known works in all of the fields of both the fine and decorative arts. Featuring over 600 works across all media, from painting and sculpture to textile, metalwork, and ceramic, and updated to include new works from the 20th and 21st centuries, 30,000 Years of Art presents the defining moments, both big and small, of art history. Each entry is accompanied with informative texts written by 35 of the world's leading museum curators, academics and archaeologists providing insights into each work that clearly explain their importance. An illustrated timeline, full index and extensive glossary of schools and movements make 30,000 Years of Art, an indispensable addition to any art library. Features: - Updated to include over 25 new entries that expand the scope of the book further into the 21st century. - Includes 600 of the world's greatest works of art across all media (painting, sculpture, textiles, metalwork, ceramics), ranging from seminal masterworks to lesser known pieces in both the fine and decorative arts. - Written by 35 of the world's leading museum curators, academics and archaeologists and the easy-to-use chronological format featuring illustrated timelines, and a glossary of terms, schools and movements.
Vypredané
38,00 € 40,00 €

Dobývání marnosti


Červen 1979: Werner Herzog se vydává do jihoamerické džungle natočit film Fitzcarraldo, příběh muže, sen a jeho realizaci. Natáčení se mění v dobrodružství: Deník Wernera Herzoga Dobývání marnosti je záznamem existenciálního zážitku a pokračujícího konfliktu s představitelem hlavní role Klausem Kinským, který se stále hlouběji dostává do své role Fitzcarralda. Werner Herzog (5. září 1942), vlastním jménem Werner H. Stipetić, se narodil chorvatským rodičům v Mnichově, ale vyrůstal v malé bavorské vesničce nedotčené moderními technologiemi. Ve dvanácti letech poprvé viděl promítat film a ve čtrnácti začal pěšky poznávat Německo. Studoval literaturu a historii v Mnichově, později absolvoval filmový seminář v Pittsburghu na Duquesne University. Studia však nedokončil a namísto toho cestoval a živil různými pracemi včetně jezdce na rodeu. V roce 1963 založil produkční společnost Werner Herzog Film Production, aby si udržel nezávislost. Za svou filmovou kariéru natočil více než padesát filmů. Působil však také jako spisovatel, herec, scénarista a operní režisér. Spolupracoval mimo jiné s divadlem v Bayreuthu a milánské La Scale. V jeho hraných i dokumentárních filmech a knihách se odrážejí Herzogovy sympatie k zvláštnímu a ojedinělému způsobu života často na odlehlých místech naší planety nebo mimo normy moderní západní společnosti.
Na sklade 1Ks
18,24 € 19,20 €

Goya


Some of today's finest artists--from Etel Adnan to Glenn Ligon--pay tribute to the Spanish master's lasting influence On the occasion of the Goya exhibition organized by the Fondation Beyeler in collaboration with the Museo Nacional del Prado, Cahiers d'Art, under the direction of Staffan Ahrenberg, Sam Keller, Hans Ulrich Obrist and Isabela Mora, presents an issue composed of contributions by leading artists. These artists have been invited to pay tribute to the great Spanish master through a series of previously unpublished contributions reflecting on the ongoing influence of Goya's work in modern and contemporary art, and its resonance with our times. Ever Goya features 26 contemporary artists with an extraordinary variety of contributions, from drawings to poems, photographs and entire series. It also includes a comprehensive essay on Goya's significance by Manuela B. Mena Marqués and texts by Donatien Grau, Manthia Diawara and Terri Geis. The cover features a film still from Philippe Parreno's new film, shot at night inside the Prado in the closest possible proximity to the "Black Paintings."
U dodávateľa
83,60 € 88,00 €

Ako to skladateľ myslel?


Dielo ťažiskovej osobnosti hnutia pre historickú interpretáciu starej hudby, venované interpretácii diel kľúčových osobností hudobnej minulosti. Cieľom tejto zbierky statí je sprítomniť aktuálne interpretačné pohľady na diela ťažiskových osobností európskej hudobnej minulosti, a teda demonštrovať autorov prístup k historizujúcej interpretácii, ktorý je založený tak na umeleckej intuícii, ako na suverénnom poznaní faktografie európskej hudobnej minulosti.
U dodávateľa
20,90 € 22,00 €

Svetová dráma na slovenských javiskách


Ladislav Čavojský (1932 – 2014) patril ku generácii prvých vysokoškolsky vyštudovaných slovenských divadelných vedcov. Jednou z konštantne prítomných línií v jeho výskume boli analýzy uvádzania inonárodnej drámy do nášho kultúrneho kontextu. Čavojského pohľad na túto oblasť bol literárny aj divadelný, teda komplexný a poučný nielen pre historikov, dejiny literatúry a divadla, ale aj pre prax, pre režisérov, hercov i dramaturgov. Kniha prináša výber štúdií týkajúcich sa udomácňovania dramatickej spisby Shakespeara, Moli?ra, Goldoniho, Goetheho, Gogoľa, Ostrovského a Ibsena na Slovensku a rozbory jej súdobého inscenovania. Túto obsahovú os určil sám autor. Aktualizovať, dopísať po súčasnosť svoje staršie texty, žiaľ, už nestihol. Napriek tomu sú cennými zdrojmi pre štúdium dejín slovenského divadla.
U dodávateľa
17,10 € 18,00 €

Martin Kellenberger


Monografická publikácia venovaná tvorbe Martina Kellenbergera , slovenského výtvarníka, maliara, grafika a ilustrátora i tvorcu poštových známok a animovaného filmu. Mapuje jeho bohatú tvorbu a život. Svojou tvorbou sa presadil v medzinárodnom kontexte aj doma na Slovensku a získal viacero významných ocenení. Resumé je v anglickom, francúzskom a nemeckom jazyku. Kniha ukazuje veľkého autora v celej šírke námetov , techník a experimentov. Prezentuje i fascinujúcu maľbu a ilustrácie ktoré diváci poznajú z množstva krásnych kníh ktoré ilustroval. Figurálne kompozície obrazov ako „ Meranie Trójskeho koňa „ , „ Rekonštrukcia Odysea „ a ďaľšie striedajú Parižske inšpirácie a nádherná austrálska krajina , v Kellenbergerovom prevedení , unikátna na Slovensku i vo svete. Vitajte v monografii vzácneho výtvarníka , v jeho vinici osviežujúceho kumštu. Už roky tvorí diela vzácnej harmónie a syntézy. Spája v nich obrazové prvky, zrelú maliarsku kvalitu, rytmickú dekoratívnu skladbu i lyrický, poetický kolorit. To všetko ešte umocňujú jedinečné aspekty autorskej obrazovej reči , divadla, hudby a piesní ako svojských múzických hercov jeho obrazových kompozícií inscenovaných na javisku otvorenej obrazovej panorámy. Na tomto javisku dominuje intenzívny, ale citlivý a podmanivý kolorit. Hra farieb. Ich veselosť, vitalita, optimizmus a harmonický súlad aj v jemných kontrastoch. Spolu s koloritom je tu aj ilustrátorské rozprávačstvo kresby. Znaková štylizácia. Archetypy geometrie. Letristické prvky. Častý otáznik, ktorý odpovedá. Aj ornament je tu na moment a – večnosť....
U dodávateľa
62,70 € 66,00 €

Zrušené! Pre pandémiu nehráme


Kniha Zrušené! Pre pandémiu nehráme dokumentuje vynútenú pandemickú prestávku v slovenských divadlách. Zachytáva spôsoby, akými sa divadlá v čase lockdownu dostávali k divákovi a prináša aj svedectvá divadelníkov a divadelníčok z prvej protikovidovej línie, ktorí ako dobrovoľníci pomáhali v nemocniciach či testovacích strediskách. Keď pandémia ustúpila, vytesnili sme túto nepríjemnú skúsenosť s vedomím, že sa môže kedykoľvek vrátiť. Sme historicky/hystericky poučení, ale azda nie aj zmenení a naučení… Autori textov: Maria Ristani, Matúš Bieščad, Katarína Kövesdi Cvečková, Miroslava Košťálová, Veronika Kolejáková, Darina Kárová, Dušan Poliščák, Monika Michnová, Uršuľa Turčanová, Miroslava Kovářová, Katarína Figula, Michaela Paštéková, Michal Németh, Iveta Škripková, Miriam Kičiňová, Martin Kusenda, Andrea Sabová a Marián Viskup, Lucia Faltinová, Saša Sarvašová
Na sklade 1Ks
25,65 € 27,00 €

Read


Publikace doprovází stejnojmennou výstavu, kterou Kunsthalle Praha pořádá v období 2023/2024, přičemž jde o první větší prezentaci uměleckého dua Elmgreen & Dragset v Česku. Výstava READ reflektuje vztah mezi knihami a uměleckou tvorbou. Svým pojetím v podobě minimalistické verze moderní veřejné knihovny rovněž tematizuje náš vztah k fyzickým knihám a vědění v éře digitálních médií. Mezi na míru vyrobenými knihovními regály – a také na nich – v galerijním prostoru představují Elmgreen & Dragset nové či nedávno vytvořené sochy společně s díly několika současných umělkyň a umělců a také některými zásadními díly ze sbírek Kunsthalle Praha. Výstava zahrnuje performance, videa, koláže a malby, ale také sochy a instalace. Rozsáhlá doprovodná publikace obsahuje příspěvky od renomovaných odborníků a odbornic i kurátorský text dvojice Elmgreen & Dragset a věnuje se rozmanitým tématům od historie českého samizdatu až po současné výzvy pro knihy, knihovny a svobodu slova v digitální éře. Tento bohatě ilustrovaný katalog dokumentuje výstavu a její zaměření na dynamický vztah mezi jazykem, knihami a uměním.
U dodávateľa
62,70 € 66,00 €

Concrete Architecture


Concrete Architecture: Beyond Grey is a fascinating exploration of the possibilities and potential of concrete as a building material. The book showcases some of the most innovative and striking examples of concrete architecture from around the world, revealing the beauty and versatility of this oft-misunderstood material. It highlights the ways in which concrete is being used to create structures that are both functional and aesthetically pleasing, and explores the ways in which architects and designers are pushing the boundaries of what is possible with concrete. The book also examines the environmental impact of concrete, and the ways in which new technologies and techniques are making it a more sustainable choice for construction. This beautifully illustrated volume is a thought-provoking and visually stunning book that will appeal to anyone interested in architecture, design or the potential of building materials. It is a must-read for architects, designers and anyone who appreciates the beauty and innovation of contemporary architecture.
U dodávateľa
42,75 € 45,00 €

Milujete kvalitné filmy, architektúru, krásne fotografie, výtvarné umenie a dizajn? Chcete vedieť, ako vyzerala Obchodná ulica? Tu nájdete viac o histórii divadla, príručky o hudbe, noty, slovníky, filmové encyklopédie a ročenky.

Toto je priestor, kde sa stretnú tvorivosť, inovácia a estetika. Kategória umenia nám otvára dvere do sveta výrazových médií, ktoré nám umožňujú hĺbkový pohľad na ľudské myšlienky, emócie a skúsenosti.

Tu nájdete pestrú škálu umenia vrátane vizuálneho umenia ako maľba, sochárstvo, fotografie, a tiež literárneho umenia. Kategória umenie vám ponúka príležitosť objaviť diela od umelcov z rôznych časových období a kultúrnych kontextov, čím sa otvára pohľad na rôzne estetické perspektívy.

Sledujeme vývoj umenia od historických majstrov až po súčasných tvorcov, ktorí používajú nové technológie a prístupy na vyjadrenie svojej kreativity. Bez ohľadu na to, či sa zaujímate o tradičné umenie alebo experimentálnu tvorbu, táto kategória vám umožní objaviť rôznorodé prejavy ľudského ducha a predstavivosť.

Zaostrite na krásu v módmej fotografii s Karolom Kállayom. Objavte dokonalú renesančnú osobnosť Leonarda da Vinciho. Zaujímate sa o to, ako vyzerá archív Adidas, alebo skôr o spevník obľúbeneho pesničkára Tomáša Klusa. Toto všetko a mnoho ďalšieho objavíte v tejto sekcii. 

Kategória umenie ponúka literatúru o Architektúre,Dizajne a úžitkovom umení a móde , Fotografii, Výtvarnom umení , Dejinách a teórii umenia, Divadle, Filme a Hudbe - noty, spevníky, príručky.