! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Máme republiku!


Kniha je zostavená zo 14 upravených a aktualizovaných esejí, ktoré Peter Weiss v minulosti publikoval v denníku Pravda pri príležitosti významných výročí Slovenskej republiky. Texty sú rozdelené do troch častí. V prvej časti sa autor venuje politickým peripetiám vzniku a vývoja Slovenskej republiky od naplnenia štátoprávneho odkazu SNP v roku 1968, (teda po 24 rokoch od jeho vzniku), po osamostatnenia slovenskej štátnosti 1. januára 1993. Peter Weiss ako priamy politický aktér vývoja v 90. rokoch presvedčivo vyvracia viaceré mýty, ktoré sa spájajú so zánikom ČSFR. Čitateľovi zároveň poskytuje aj svoj pohľad na dramatické obdobie zápasu o vytvorenie podmienok pre prekonanie medzinárodnej izolácie SR a jej integráciu do EÚ. Druhá časť knihy sa zaoberá tradíciami slovenskej štátnosti. Ponúka osobnou skúsenosťou podložený príbeh parlamentného zápasu o schválenie 29. augusta za štátny sviatok, ako aj úvahy o potrebe chrániť a rozvíjať odkaz SNP a politické dedičstvo Alexandra Dubčeka. Cez tradíciu antifašistického zápasu sa pozerá na príčiny druhej svetovej vojny, ľudácky režim a mýty o ňom. Samozrejmosťou je, že k významným tradíciám radí aj československú jar 1968, ktorej výdobytkom bol aj ústavný zákon o československej federácii. Tretia kapitola pozostáva z esejí, ktoré ukazujú zložitosti utvárania vzťahov samostatnej Slovenskej republiky s Maďarskom. Na základe dokumentov, ale aj osobnej autorovej politickej a veľvyslaneckej skúsenosti s maďarskou otázkou načrtáva hlavné tendencie a charakteristické črty maďarského poprevratového revizionistického politického myslenia a jeho skrytejších či otvorenejších prejavov v politickej praxi.
Na stiahnutie
9,09 €

dostupné aj ako:

Tohle všechno jsem já


Kniha je úvodem do tzv. systémů vnitřní rodiny (Internal Family Systems, IFS), který dnes patří mezi uznávané psychoterapeutické přístupy. IFS zpochybňuje představu jednotné identity a zdůrazňuje existenci různých části v jednom člověku (např. vnitřní dítě, vnitřní kritik, vnitřní sabotér). Tyto části jsou na sobě do jisté míry nezávislé a záleží na koherenci našeho já, jestli z nich dovede utvořit dostatečně vyvážený a zvládnutý celek. Jednou ze základních autorových myšlenek je, že tyto části nejsou samy o sobě nikdy patologické, i když mohou přispívat k jedincovu narušení. Mnoho z nich se vyvinulo v průběhu jedincova dětství na jeho obranu, a když je zbavíme jejich zátěže, mohou se opět stát tím, čím v zásadě jsou – našimi pomocníky. IFS je vhodným přístupem např. pro práci s traumaty, závislostmi, depresí či úzkostí. Kniha z pera samotného zakladatele tohoto směru uvádí základní postupy při práci s IFS, ukázky z terapeutických rozhovorů i řadu cvičení.
Na stiahnutie
12,50 €

dostupné aj ako:

Kaviareň slečny Lulu


„Niektoré jazvy sa nikdy nezahoja, aj keď strašne chceme,“ šepla, „lebo sú príliš hlboké.“ Leah Allenová sa na úteku pred drsnou minulosťou ocitá v mestečku Rivertown v Južnej Karolíne, fyzicky aj duševne na dne. Zhodou okolností natrafí na útulnú kaviareň, ktorej majiteľka Lulu jej ponúkne prácu, strechu nad hlavou a šancu začať odznova. Leah rýchlo zapadá do malej komunity a snaží sa z čriepkov svojho zničeného života poskladať niečo nové. Zanedlho spoznáva Crowleyho Masona, ktorého považujú za najžiadanejšieho slobodného mládenca v meste. Ako právnika a Lulinho priateľa ho Leahin nečakaný a záhadný príchod znepokojí. Napriek počiatočnej odmeranosti medzi nimi preskočí iskra, ktorú nemôže ani jeden z nich poprieť. Dokáže sa Leah po tom všetkom, čím si v živote prešla, znovu otvoriť láske, hoci inštinkt jej káže ujsť?
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Inferium


Existuje peklo? Co se v něm s hříšníky vlastně děje a za jak velká či malá provinění se tam dostanete? A odkud se v Inferiu bere ten dobytek, který rodí země a ze kterého démoni podle chuti odkrajují kusy masa, a to znovu dorůstá, dobytek, který jen bučí a bez odpočinku vykonává tvrdou práci? V pekelné říši Inferium zazní proroctví, které tvrdí, že lidé spáchají zlo tak veliké, že to ani nebe neunese. Démoni ho však neberou vážně – navíc ani netuší, že jejich dobytek jsou nějací hříšníci. Co by asi tak mohli spáchat? Když je však protržena nebeská blána a ze zemského povrchu se do Inferia nahrnou lidé jako rozzuření sršni, prastarý pekelný řád se otřásá v základech. Dokáže Satanova legie porazit Waffen-SS?
Na stiahnutie
14,69 €

dostupné aj ako:

Hviezdni priatelia: Polnočná neplecha


Kto v noci tajne upratal mestečko? Na to príde len naša hviezdna partička. Magická séria plná zvieratiek pokračuje! Keď sa obyvatelia Westcombu prihlásia do súťaže o najlepšie udržiavané mestečko, zdá sa, že majú tajného pomocníka - niekto cez noc mestečko upratal! Nikto nevie, kto pokosil trávniky a natrel ploty, no mestečko vyzerá upravenejšie ako kedykoľvek predtým. Potom sa začnú strácať domáci miláčikovia a hračky. Obyvatelia mestečka sú rozrušení a znepokojení a Hviezdni priatelia majú podozrenie, že ide o temnú mágiu. Budú musieť využiť všetky svoje schopnosti, aby túto najnovšiu záhadu vyriešili...
Na stiahnutie
7,70 €

Prvé lásky


DOSTUPNÉ AJ V KOLEKCII ZA SKVELÚ CENU. Kde nájsť vysnívaného rozprávkového chalana, aby sa človek pred kamoškami nestrápnil a nevyzeral ako malé decko? Keď nikto podobný nie je po ruke, nezostáva iné, ako si ho vymyslieť! Chcete vedieť, ako to dopadne? Prečítajte si túto knihu. Jacqueline Wilsonová dokonca napísala aj deväť dôvodov, pre ktoré by ste si ju nemali nechať ujsť: 1. Je o troch deviatačkách (ale o tom som sa už zmienila). 2. Prezradím vám v nej kopu svojich tajomstiev. 3. A tajomstiev mojej najlepšej kamošky Nadine. 4. A mojej najlepšej kamošky Magdy. 5. Zistíte, či sú aj vaše kamarátky rovnaké ako tie moje. 6. Stanete sa svedkami najtrápnejších okamihov môjho života. 7. Poriadne sa zasmejete (zväčša na mne!) 8. Možno si dokonca aj trochu poplačete. 9. A NAVYŠE, dozviete sa veľa dôležitých vecí o CHALANOCH! Uznajte, že to je dosť dôvodov dať sa do čítania!
Na stiahnutie
4,89 €

dostupné aj ako:

Do mŕtva


Majster českej akčnej scény po prvý raz v slovenčine! Dávne legendy, ktoré o nich kolovali, neklamali. Možno boli kedysi ľuďmi, ale zmenili sa. Vravia si Bratstvo krvi. Desiatky klanov, živiacich sa ľudskou krvou, bojovali medzi sebou celé tisícročia. Dlho sa považovali za najmocnejšie bytosti. Ibaže tento svet bol iba malou súčasťou vesmíru. Z nekonečných diaľok sa vynorili kartáni so svojou vyspelou technológiou. Rozhodnutí ovládnuť planétu Zem a zotročiť jej obyvateľov. Avšak podrobený svet už svojich vládcov mal. A tí sa na rozdiel od ľudí tak ľahko podrobiť nenechali...   Tak sa začína šialená jazda plná krvi, odtrhnutých končatín a mŕtvych tiel každého druhu. Jednoducho Do mŕtva.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Emily v Paríži 2


Po značne komplikovaných začiatkoch a niekoľkých omyloch sa mi život v Paríži skutočne zapáčil. Kolegovia v agentúre ma prijali medzi seba a šéfka mi už dokonca nezabuchne dvere pred nosom. Keď sa teraz potulujem po štvrti, kde bývam, cítim sa už ako doma. A najsuper je, že Mindy sa zabývala v mojej maličkej slúžkovskej izbe. Má to iba jeden háčik. Háčik menom Gabriel... Jeho Camille chce so mnou súrne hovoriť. Vari sa jej Gabriel priznal, čo sa medzi nami stalo? Ó, la, la, len to nie!
Na stiahnutie
11,90 €

Kúzelná zvieracia kaviareň 3


Čarovné príbehy kamarátov, ktorí rozumejú reči zvierat pokračujú. Ellie spolu so svojím priateľom Blakeom zúfalo hľadá odpovede na otázku, čo sa pred rokmi stalo jej prastarému otcovi. Keď sa však ocitnú uprostred zvieracej vojny v miestnom parku, musia myslieť na naliehavejšie veci. Červený veveričiak Robbie a jeho klan sa stretávajú s väčšími a horšími sivými veveričkami. Kým sa Robbie odvážne postaví Sivým, Ellie a Blake robia všetko pre to, aby boj veveričiek zastavili a vniesli do parku mier.
Na stiahnutie
7,00 €

Putinove vojny


Od Čečenska po Ukrajinu Putinove vojny od svetového experta na moderné Rusko sú aktuálnym prehľadom konfliktov, v ktorých sa Rusko ocitlo od nástupu Vladimira Putina do premiérskej a následne prezidentskej funkcie. Autor mapuje vývoj od prvej a druhej vojny v Čečensku cez vojenský vpád do Gruzínska, anexiu Krymu až po inváziu na Ukrajinu a vysvetľuje, ako Putin a jeho vojny nenávratne zmenili Rusko 21. storočia. Galeotti prináša aj širší pohľad na Putinovu rekonštrukciu ruskej vojenskej moci od žoldnierov po spravodajských operatívcov a na to, ako sa Putin v tejto novej studenej vojne so Západom pri projekcii moci do zahraničia v čoraz väčšej miere spoliehal na vojenskú silu. Galeotti v týchto konfliktoch neprehliada ruské vojenské zlyhania na taktickej aj strategickej úrovni, zvlášť pri invázii na Ukrajinu, a predkladá možné scenáre vývoja nielen tejto vojny, ale aj budúcich vzťahov medzi Ruskom a jeho susedmi vrátane Číny. Tieto stránky okorenené príhodami a osobnými svedectvami od súčasných aj vyslúžilých ruských príslušníkov ozbrojených síl predstavujú napínavé a dôležité dejiny prebudeného ruského medveďa. Teraz je dokonalá chvíľa na to, aby sme pochopili prečo a ako Putin vysielal ozbrojené sily do vojen. A práve Mark Galeotti dokáže boriť mýty o veľkolepej ruskej armáde či poodhaliť to, čo prinesie budúcnosť ako žiadny iný autor.
Na stiahnutie
17,40 €

dostupné aj ako:

Podenka


Agáta Petrakovičová je historička a pracuje v keramickom múzeu, kde sa miesi hlina s rozhovormi a zaujímavými ľuďmi. Je archivárkou veselých a smutných dialógov s výtvarníkmi, priateľmi, rodinou a ľuďmi, ktorých stretáva počas terénnych výskumov. Krátke texty vznikali pôvodne ako záznamy v denníku. Agáta Petrakovičová je z literátskej šikulovskej rodiny. So sestrou Veronikou majú podobné témy, ale každá o nich píše inak.
Na stiahnutie
9,79 €

dostupné aj ako:

Všade dobre, doma najlepšie


Ďalší príbeh o dievčati menom Tracy Beakrová, ktorá najradšej zo všetkého hrá hru Vadí-nevadí. Čo má Tracy nové? „Myslela som si, že budem žiť so svojou pestúnkou Mandy šťastne až do smrti. Ale vôbec to tak nedopadlo. Mandy je lakomá a prísna. Nechce mi kupovať značkové oblečenie a deti sa mi preto v škole posmievajú. Takže sa nečudujte, že chodím za školu. Mám také tajné miesto, kde sa stretávam s dvoma chalanmi. Hráme spolu Vadí-nevadí a ja vždy vyhrám. Pretože som zo všetkých najlepšia. Naozaj!“
Na stiahnutie
4,89 €

dostupné aj ako:

Povolání


U každé z profesí najdeš praktické informace o výši platu, potřebném vzdělání (a případném titulu), výhodách a rizicích ale především o tom, co vykonávání konkrétního povolání obnáší v praxi. Nebudou chybět ani nejrůznější zajímavosti a u vybraných profesí na tebe čeká i zábavný test ověřující tvé nově nabité vědomosti.Nech se inspirovat možnostmi pracovního trhu a vyber si své budoucí zaměstnání v oblasti práva, zdravotnictví, financí, výroby, řemesel, vědy, kultury, techniky a mnoha dalších oborů.
Na stiahnutie
13,68 €

Nevyřešený případ


Třetí série 2. díl Když se doktor biologie Samuel Hansson rozhodl navštívit svého přítele a spolužáka Jaana Ratase v Estonském výzkumném středisku ve Vehendi, ani v nejmenším nepředpokládal, že by mu tam hrozilo nějaké nebezpečí. Po návratu do Dánska si myslel, že jim unikl, ale znovu se ho pokusili zabít. Vzhledem k tomu, že ve svém voze havaroval a bylo zde nalezeno mrtvé tělo, začala se o to zajímat kriminálka.
Na stiahnutie
3,98 €

Jiné sestry


V příběhu slavné houslistky Marie Heritesové a její sestry Boženy se odráží celé složité 20. století - nádherná doba belle époque, strasti obou světových válek, odloučení a opětovné radostné shledávání, touha po objevování krás světa i láska k vlasti a rodným Vodňanům. Kdo knihou prochází? Otec obou sester spisovatel František Herites a jeho žena Marie, básník a spisovatel Julius Zeyer, skladatelé Antonín Dvořák i Rudolf Friml, malíř Jan Dědina, pěvkyně Ema Destinnová, Alfons Mucha, Jaroslav Vrchlický a Svatopluk Čech, proslulí houslisté Jaroslav Kocian, Jan Kubelík či jeden z největších českých malířů Jan Zrzavý. Kde se s nimi potkáme? Například ve Vídni, několikrát v Paříži a kouzelné Bretani, v Petrohradě a Rize, v Bratislavě, za mořem v New Yorku, Chicagu, na Světové výstavě v St. Louis, ale také třeba v menších městech Bay City či Cedar Rapids. A samozřejmě ve Vodňanech a Praze.
Na stiahnutie
9,79 €

V ríši snov


Snový a magický príbeh od Zuzany Štelbaskej a Adriána Macha pre malých aj veľkých! Každý z nás sníva. No kde je tá zázračná ríša snov? A kto nás do nej vezme? Poď si zalietať s čarovným dráčikom a uvidíš veci nevídané! Vždy keď zaspíš, príde po teba z opačného konca sveta a preletíš s ním kraje známe i neznáme. Nádherne ilustrovaná knižka na motívy uspávanky Dráčik od slovenskej speváčky Kristíny
Na stiahnutie
9,10 €

Kto sa bojí svetla?


Čo robiť, keď neznáma hrozba terorizuje celý národ? Čo robiť, keď ani doma nie si v bezpečí? A čo robiť, keď prídeš o to najcennejšie, čo v živote máš? Andrej Bojar. Bývalý vymáhateľ podsvetia a majster thajského boxu. Rozsieval bolesť, šíril strach, unikol z pekla. Zmenil sa. Čo sa však z neho stane, keď to začne byť osobné?
Na stiahnutie
10,00 €

Ostrov tajemství


Sedmatřicetiletá Angie, která vyrůstala v Londýně, vždycky chtěla poznat tajemstvím opředenou minulost své matky. Krátce před vlastní svatbou se proto vydává do odlehlé krétské vesnice, kde navštíví svou umírající babičku. Stará žena se chce zbavit břemene v podobě pohnuté historie… a tak začíná vyprávět. Před Angie ožívá srdcervoucí obraz nacisty okupované Kréty i příběh nekonečné lásky. Dokážou ženy tří generací společnými silami zacelit rány, které na dlouhé roky potrhaly jejich rodinné vztahy?
Na stiahnutie
13,68 €

Lovec


Lov sa začína. Korisť nie je len jedna a nie len tak niekto. Z tieňa vystupuje Organizácia, ktorá už dlho zasahuje do Ajrišovho života. Objavuje sa nový nepriateľ. Spojenectvá sa premiešajú a vlastné záujmy musia ísť opäť bokom. Ajriš sa nechá naverbovať na záchrannú misiu na neznáme miesto a aj tentoraz sa k nemu pridá Ezechiáš s Jegorom. Zia s Luciou takisto nezostanú bokom. Čo všetko bude musieť Ajriš pretrpieť a čoho všetkého sa bude musieť vzdať, aby získal späť svoju rodinu? Putovná fantasy šmrncnutá steampunkom uzatvára akčnú sériu AJRIŠ. Predchádzajúce diely Štvanec a Trestanec rozohrali divokú jazdu, v ktorej hlavný hrdina postupne odkrýval netušené tajomstvá svojho života.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako: