! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Formát


Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Audioknihy - Novely, poviedky, antológie strana 14 z 19

Na vlně 57 metrů


Do povídkové knihy Na vlně 57 metrů promítá Otakar Batlička zážitky ze svých vlastních cest. V celkem třiceti sedmi příbězích nás zavede do útrob vojenské ponorky, na pláně divokého západu, či k táborovému ohni amazonských indiánů.
Na stiahnutie
7,39 €

Hod mrtvou labutí


Nemusíš to číst - špinavou práci nech na hercích
Na stiahnutie
10,95 €

Povídky podivných


Fascinující vyprávění předávaná podivnými z generace na generaci
Na stiahnutie
10,95 €

The Feminist Man - Sexy erotica (EN)


"Dreams grew large in the 1960's, but we were convinced that everything was possible – even fucking your professor on his desk, with the rest of the university walking back and forth out in the hall without a clue. " It's so many years ago, and yet, the Parisian freelance journalist cannot help thinking about her old professor every time she finishes an article.
Na stiahnutie
5,99 €

A New Friend - erotic short story (EN)


"I just moved to Barcelona, and I don't know anyone other than my co-workers at my new job. They're the ones who told me about the public pool. In one of the pools, a man is doing a front crawl. I dive into the water and open my eyes. The man is toned and muscular. His buttocks clench as his legs kick in the water.
Na stiahnutie
5,99 €

Dos grojse genareraj (z antologie Ve stínu Říše)


Novela Františka Kotlety, která udělala z antologie Ve stínu Říše bestseller.
Na stiahnutie
4,36 €

My Abduction Fantasy (EN)


"Are you ready?" You ask me in a much softer tone of voice, with a smile that lets me recognize my girl. Turning around, you let your hands run over your buttocks. I can't help touching myself. You turn back around, thrusting out your nether region, making a show of how you open your bodystocking.
Na stiahnutie
5,99 €

Birthday Surprise (EN)


"I put my hair up and find the ingredients to make a birthday cake with pineapple, macaroons and marzipan. Pineapple makes him taste nice when I'm giving him a blowjob, unlike certain other things such as asparagus. I like it to taste nice when I swallow. " This short story is published in collaboration with the Swedish filmproducer Erika Lust.
Na stiahnutie
5,99 €

Neobvyklý typ


Sbírka sedmnácti povídek oscarového herce Toma Hankse
Na stiahnutie
12,77 €

Jezero


Cenami ověnčený příběh chlapce, který se odhodlal potopit až na samé dno Rybářská vesnice někde na špinavém konci světa je místem, kde skomírají staré mýty a rodí se nové. Skrz hrubý nátěr socialistických pořádků stále ještě prosvítá bledá postava Ducha jezera, který vyhlíží další oběti. Kam zmizela Namiho matka? A co se stalo s otcem? Zůstala jen bába s dědkem a neznámý, nepřátelský svět za vyprahlým obzorem.
Na stiahnutie
7,29 €

Český ráj


Tady v sauně jsme my chlapi před světem v bezpečí
Na stiahnutie
10,22 €

Podivuhodný život osamělého pošťáka


Kdo jiný by měl ctít listovní tajemství než pošťáci? Jenže mladý pošťák Bilodo je natolik ostýchavý, že si povídá sotva se svou zlatou rybkou. Aby se dostal k lidem blíž, potají otevírá jejich dopisy.
Na stiahnutie
9,12 €

Poprava na Kramberku a další povídky


Populární čeští herci čtou nejslavnější české hororové povídky!
Na stiahnutie
9,85 €

Kocouří pohled


Jak naznačují témata několika úvodních fejetonů, tedy potíže s nespavostí, předoperační vyšetření apod. , Jan Burian takzvaně jde do let. Obvyklé náměty rozšířily úvahy související s rehabilitační péčí, lázeňstvím či výhodami nemocničního ubytovacího nadstandardu.
Na stiahnutie
5,46 €

Tata a jeho syn


Ze čtvrtiny pravda, ze tří čtvrtin fantazie. posluchač si může vybrat, čemu uvěří.
Na stiahnutie
8,39 €

A každé ráno je cesta domů delší a delší


Audiokniha A každé ráno je cesta domů delší a delší, kterou napsal Fredrik Backman. Děda se svým malým vnukem Noahem sedávají pravidelně na lavičce a povídají si. Mluví spolu o všem a o ničem: o vesmíru, o životě, o babičce, když ještě byla mladá a když se do ní děda zamiloval. Jenže vzpomenout si je čím dál těžší. Vzpomínky se prolínají, vynořují a zase mizí, omamně voní po hyacintech, jako voněla jeho žena. Co když si ji už nikdy nedokáže vybavit? Uvědomuje si, že jeho svět se pozvolna mění a on se pomalu bude muset rozloučit…
Na stiahnutie
7,29 €

Laskonky


Může existovat nevěra, která nezraňuje? Opravdu lze mít sex bez závazků? A kdy přijde po střídavé péči i střídavá povinnost a role rodičů se konečně vyrovnají? Povídky o nešťastné zamilovanosti a šťastných flirtech. Láskonky jako Laskonky čte Jana Stryková. Výtěžek z audioknihy věnovala autorka nadačnímu fondu BE CHARITY.
Na stiahnutie
7,29 €

Vítězná sestava


Světí účel prostředky?
Na stiahnutie
3,48 €

Snad jsem zas tolik neřekl


V tragikomické povídce Snad jsem zas tolik neřekl, kterou sám načetl, využívá autor své zkušenosti z působení v reklamní agentuře a showbyznysu. Příběh nechává posluchače nahlédnout do zákulisí těchto odvětví podnikání, které může být pro nezasvěceného člověka překvapivé až neuvěřitelné…
Na stiahnutie
3,48 €

Radi siahnete po kvalitnej literatúre no dlhé knihy nie sú to čo hľadáte? Všetci poznajú známe svetové romány. Skúsme si však na moment odpočinúť od veľkej literatúry. Objavte s nami čaro kratších žánrov a vychutnajte si novely z pera Williama Saroyana, (ne)nechajte sa zastrašiť poviedkami Edgara Allana Poea alebo sa pobavte na irónii a sarkazme Roalda Dahla.

Čo spája známe české filmy Postřižiny, Slavnosti sněženek či Něžný barbar? Všetky majú námet v pôvodnej literárnej predlohe spisovateľa Bohumila Hrabala. Ak sú i vaše obľúbené, príjemné čítanie vás čaká aj pri listovaní iných jeho diel. Skúste napríklad novelu Příliš hlučná samota, kritikou označovanú za jeden z najvýraznejších literárnych počinov 20. storočia. Nadšencov filmu oslovia tiež Filmové příběhy od Zdeněka Svěráka či kniha Bez peria neopakovateľného Woodyho Allena.

A čo slovenská tvorba? Vo svete noviel a poviedok sa, samozrejme, nedajú zahanbiť ani naši majstri slova. Pavel Vilikovský, Pavol Rankov alebo úspešné spisovateľky približujúce ženský svet Zuzana Šedá či Viera Švenková sú toho dôkazom.

Nezabúdame ani na študentov. Čo pri písaní seminárnej práce pomôže viac ako kvalitná antológia? Potrebujete pohľad odborníkov zo sféry filozofie, politológie, hudby? Nájdite všetko čo potrebujete na jednom mieste.

Novely, poviedky a antológie sú dôležité literárne kategórie, ktoré prinášajú rôznorodé a kompaktné diela, vhodné na krátke čítanie. Každá z týchto kategórií má svoje vlastné charakteristiky a prínosy.

Novela je kratšie prozaické dielo, ktoré je zvyčajne dlhšie ako poviedka, ale kratšie ako román. Novely sa zameriavajú na konkrétny príbeh, ktorý je vyrozprávaný s dôrazom na charakterizáciu postáv a atmosféru. 

Poviedka je krátke prozaické dielo, ktoré sa zameriava na jednoduchý príbeh s obmedzeným rozsahom a počtom postáv. V poviedkach sa často uplatňuje umelecký prístup, kde autor dokáže v krátkom texte vykresliť významné momenty, konflikty alebo emócie. 

Antológia je zbierka literárnych diel rôznych autorov. Môže obsahovať novely, poviedky, básne alebo iné literárne formy. Antológie majú často určitú tematickú alebo žánrovú zameranie, a ich cieľom je ponúknuť čitateľovi širokú škálu diel od rôznych autorov na jednom mieste.